Aşılama İle Gebelik (IUI)

Aşılama yönteminde eğer gerekli kriterler sağlanıyorsa baba adayından alınan sperm belirli işlemlerden geçirildikten sonra en uygun spermler özel şırınga ile annenin ovulasyon döneminde (doğal veya planlı) ana rahmine yerleştirilir. Tüpleriniz açıksa, yumurtalarınız iyi çalışıyorsa ancak spermde hafif bozukluk varsa yüz güldürücü sonuçlar alınabilir.

Aşılama Tedavisi (İnseminasyon)

Bu tedavi doğurganlığın en yüksek olduğu yumurtlama döneminde eşinizin spermlerinin basit bir yöntemle rahim içine yerleştirilmesi ile uygulanmaktadır. Bu yöntem tüplerin sağlıklı olduğu ve nedeni açıklanamayan fertilite problemlerinde önerilmektedir.

Sperm sayısının ya da hareketliliğinin çok düşük düzeylere inmeden azaldığı, spermin rahim ağzından geçişinin engellendiği ya da cinsel ilişkinin vajinismus, erken boşalma, impotans gibi nedenlerle gerçekleşemediği çiftlerde de etkin olarak kullanılmaktadır.

Eşinizin verdiği sperm örneğinden seçilen en hareketli ve fertilite şansı en yüksek spermler plastik bir tüp yardımı ile rahim ağzından geçilerek rahim içerisine bırakılmaktadır.

Aşılama tedavisi normal bir adet rahatsızlığının ötesinde ağrılı bir yöntem olmayıp genelde fertilte ilaçları ile birlikte uygulanmaktadır. Tedavinin başarı oranı kadının yaşına, erkeğin sperm değerlerine ve tüplerin sağlık durumuna göre değişim göstermektedir.

ÇİP Bebek Yöntemi Nedir

 

Bu yöntemde çok özel tekniklerle canlı sperm aranır. Sağlıklı spermler ve diğerlerine göre daha az sağlıklı olan spermler ayırt edilir. Sperm çipleri mikro kanalcıklardan oluşuyor. Mikro kanalların görevi de iyi kalitedeki spermlerin seçilmesini sağlamaktır. Çip bebek yöntemiyle, kaliteli ve kalitesiz spermler iki farklı tarafta toplanır. Bir tarafta sağlıklı ve DNA'sı oldukça düzgün olan kaliteli spermler toplanırken; bir tarafta da diğerlerinden daha sağlıksız olan, DNA'sı hasar görmüş sperm toplanır. Böylece sağlıksız olan spermlerin seçilip, gebelik şansını düşürme riski ortadan kaldırılır. Tedavinin birinci aşaması mikro çip yöntemi ile spermlerin ayrıştırılması ve en kaliteli spermin bulunmasıdır. Eş zamanlı olarak anne adayının da yumurta sayısını artırmak için hormon tedavisi uygulanır. Son aşamada ise sperm rahim içine bırakılarak yumurtanın döllenmesi beklenir.

DNA'sı en iyi olan sperm seçilir.

Çip bebek yönteminin, kaliteli spermlerin seçilerek daha başarılı aşılama çalışmalarının ortaya çıkmasını sağlar. Geliştirilmiş sperm çipleriyle, aynı bir süzgeç gibi sağlıklı ve kaliteli olan spermler diğer spermlerden ayırt edilir. Mikro kanalcıklarda bulunan bu sağlıklı spermlerin farklı bir yerde depolanması sağlanır. Çipe konulan spermler göç eden kuş sürüsü mantığıyla hareket ederek, DNA'sı en iyi olan spermi öne geçirir.


Randevunuzu Planlayın

Aşağıdaki bilgileri doldurun, ekibimiz en kısa sürede size ulaşarak randevunuzu onaylayacak.

,